Блог

Пільги при ввезенні автомобілів для «чорнобильців» можуть стати черговою дірою для імпорту високоліквідних автомобілів?

Пільги при ввезенні автомобілів для «чорнобильців» можуть стати черговою дірою для імпорту високоліквідних автомобілів?

Парламентський комітет Верховної Ради розглянув законопроект №2277 "Про соціальний захист учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи", який передбачає безпрецедентні пільги по митному оформленню автомобілів.


Так, законопроект пропонує звільнити інвалідів I і II груп, віднесених до категорії учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи від всіх митних платежів при імпорті автомобілів. За умови, що вік таких авто не перевищує 7 років.


При цьому, депутати пропонують ввести заборону на відчуження "пільгових" автомобілів протягом 5 років, а право використовувати їх отримує або сам власник авто, або члени його сім'ї.

При цьому, ті громадяни, які скористаються такою пільгою втрачають право на безкоштовний проїзд в громадському транспорті.


Комітет розглянув цей законопроект і рекомендував його до прийняття. Тепер свій вердік по таких пільг повинні винести депутати в сесійній залі.


Наявніть пільг в законодавстві це лакмусовий папірець для всіх бажаючих не платити податки при ввезенні автомобілів, тому під цей закон ми можемо незабаром ввезення автомобілів віп класу, як неодноразово було при ввезенні на осіб, які користуються дипломатичними пільгами чи набувачі гуманітарної допомоги.